Tidligere Derek Trucks Band Percussionist greve M’Butu er død

Tidligere Derek Trucks Band percussionist greve M’Butu er død. Dødsfaldet for musiker født Harold L. Jones blev søndag eftermiddag bekræftet af Tedeschi Trucks Band .

Jones blev født i Georgien i 1945, men hans musikalske sysler ville føre ham rundt i verden og tilbage igen. På hans kunstnerside på webstedet Pearl Drums begyndte Jones ‚musikalske odyssé at tage form i 1976, da – mens han studerede afrikansk historie og musik på The Neighborhood Arts Center i Atlanta— han blev inviteret til Nigeria for at fortsætte sine studier.

Da han vendte tilbage til Georgien, afsluttede Jones sin grad i afrikanske studier og fortsatte sin musikalske uddannelse under Santana percussionist Armando Peraza inden han begyndte sin karriere i offentlighedens søgelys i 1979. Efter at have skåret hans tænder spillede slagtøj på det kortvarige varietéshow The Memphis Music Store , Jones kom på vej på turné med alle fra Nancy Wilson til George Clinton og Parliament Funkadelic < /stærk>.

Relateret: Tedeschi Trucks udfører ‚Layla‘ spor på Westville Music Bowl til ‚CBS This Morning‘ [Videoer]

Jones ’Georgia -rødder kom i fuld cirkel i slutningen af ​​1980’erne, da han mødte Atlanta -armaturet Kol. Bruce Hampton . Det var faktisk Hampton, der gav Jones scenenavnet Count M’Butu, da de mødtes første gang, hvilket kun tilføjede Col.’s mytiske historie, da M’Butu var navnet på familien Jones boede med i Nigeria – et faktum Hampton ikke kunne har muligvis ikke vidst.

Den nydøbte grev M’Butu turnerede landet rundt med Hampton og The Aquarium Rescue Unit indtil deres opløsning i 1995 og blev en fast del af den rejsende H.O.R.D.E. Tur . I årenes løb delte M’Butu scenen med mange af H.O.R.D.E. handlinger, der steg til national fremtrædelse, herunder Phish , Udbredt panik , Blues Traveler og mere.

Greven fik sin solodebut i 2000 med den længe ventede See The Sun . Kort tid efter sluttede M’Butu sig til The Derek Trucks Band, hvor han optrådte indtil bandets pause i 2010, da Trucks skiftede fokus på sit dengang nye projekt Tedeschi Trucks Band med sin kone Susan Tedeschi .

Harold Jones efterlader sig sin kone og musikalske partner Graciela Lopez .

https://www.instagram.com/p/CRwgBWmrzOt/

[H/T Pearl Drums ]

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...