Den amerikanske regering sælger Martin Shkrelis One-Of-A-Kind Wu-Tang-album til ukendt budgiver

Den mærkelige saga, der kombinerede virksomhedens maleficence med hip-hop-royalty ser ud til endelig at være slut på tirsdag med meddelelsen om, at den amerikanske regering har solgt den eneste kopi af Wu-Tang Clan s Once Upon A Time In Shaolin – engang ejet af den dømte forbryder Martin Shkreli – til en ukendt budgiver.

Ifølge en pressemeddelelse fra det amerikanske advokatkontor for det østlige distrikt i New York indeholder salget „en fortrolighedsbestemmelse, der beskytter oplysninger om køber og pris.“

Indtægterne fra salget af albummet går til opfyldelse af den vanære pharma bros dom på 7,36 millioner dollars, der blev opkrævet mod ham i 2017 for værdipapirbedrageri. Ifølge retsdokumenter opfylder salget af Wu-Tang-albummet nu Shkrelis beordrede monetære vederlag.

„Gennem dette kontor og dets retshåndhævelsespartners ihærdige og vedholdende indsats er Shkreli blevet holdt ansvarlig og betalt prisen for at lyve og stjæle fra investorer for at berige sig selv,“ Jacquelyn M. Kasulis , Acting United Statsadvokat for det østlige distrikt i New York, skrev i en pressemeddelelse. „Med dagens salg af dette enestående album er hans betaling af fortabelsen nu fuldført.“

Relateret: Disse genier skrev en musical om Bill Murray og Wu-Tang Heist om Martin Shkreli

Andre retsdokumenter, der ses af Pitchfork , omhandler også Shkrelis ejerskab af en dengang uudgivet kopi af Lil Wayne ’s Tha Carter V . Selvom den amerikanske regering beordrede Shkreli til at overgive cd’en, ser det ikke ud til, at myndighederne nogensinde har grebet albummet, og at de heller ikke har inddraget nogen økonomisk godtgørelse fra cd’en.

Shkreli blev dømt for værdipapirbedrageri i 2017 og afsoner i øjeblikket otte år i føderalt fængsel. Han kom til berygtelse i 2015, efter at hans firma Turin Pharmaceuticals købte Daraprim, et lægemiddel, der bruges til at behandle toksoplasmose i både AIDS-relaterede og ikke-relaterede tilfælde uden generisk alternativ, og øgede omkostningerne til over $ 700 natten over. Shkreli blev dog dømt for bedrageri til investorer og ikke for prismåling af kunder.

Kort efter at hans dom blev afsagt, oplyste Shkreli i 2017 sine planer om at sælge Once Upon A Time In Shaolin -som han købte af Wu-Tang for 2 millioner dollars-på eBay. Kort tid efter sagde RZA at han planlagde at købe albummet tilbage, men blev forhindret af auktionens betingelser. Den amerikanske regering endte med at træde til og beslaglægge aktivet, før det kunne sælges. Det blev annonceret i august 2020, at Netflix producerede en filmatisering af sagaen med et script fra Ian Edelman ( How To Make It In America ) og RZA om bord som producent.

[H/T Pitchfork ]

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...