Fejr Rick Wrights fødselsdag med nogle af Pink Floyds fineste kompositioner

I ethvert band er der uundgåeligt de medlemmer, der har „rockstar“ -personligheden – dem, der fanger fans og presse, hvis navne og personlige anerkendelser du kender såvel som bandets som helhed. Og så er der de mere støjsvage medlemmer, dem der synes at falme i baggrunden, men hvis indflydelse på musikken er helt uvurderlig. Det legendariske rockband Pink Floyd havde flere store personligheder – fra Syd Barrett til Roger Waters til, senere, David < strong> Gilmour —men nogle af bandets bedste og mest komplekse kompositioner var produkter af blødtalende grundlæggende keyboardist og vokalist Richard “Rick” Wright . Til ære for den sene Rick Wrights fødselsdag ser vi tilbage på nogle af hans mest indflydelsesrige og varige Pink Floyd -kompositioner.


Shine On You Crazy Diamond

Denne ni-delte epos blev komponeret af Wright til bandets album fra 1975, Wish You Were Here . Sangen-skrevet som en hyldest til Barrett-viser både Wrights kompositionsmestring og hans virtuose keyboardspil, mens han skiftes til mini-Moog-synthesizeren, ARP String Ensemble Synth, klaver og klavinet. „Shine On“ er blevet et midtpunkt i Pink Floyd-kataloget, der legemliggør den rumrock-lyd, der definerede bandet.


„Interstellar Overdrive“

Dette 10-minutters nummer fra The Piper At the Gates Of Dawn (1967) markerede et af Floyds første dyk i psykedelisk improvisation. Et af dens højdepunkter er Wrights orgeldel, der bevæger sig på tværs af blandingen fra højttaler til højttaler og skaber en pulserende sonisk tekstur. Tjek denne fantastiske liveversion fra Pink Floyd London ’66 -’67 .


Ekkoer

En anden af ​​Pink Floyds meget roste psykedeliske epos (ud af 1971’s Meddle ), „Echoes“ skylder meget Wrights sarte og målrettede synth- og orgelarbejde. Wright bemærkede engang, at hans spil på dette nummer var inspireret af nogle af Brian Wilson s arbejde med Good Vibrations . Sangen viser også den harmoniske skønhed, der sker, når Wright og Gilmour deler vokalopgaver.


The Great Gig In The Sky „, „Us And Them“ og „Time“

Endelig, selvom han måske ikke har været et omdrejningspunkt fra lytterens perspektiv, er Rick Wrights kompositions- og performance -fingeraftryk overalt på Pink Floyds mest berømte udgivelse, Dark Side of the Moon . Mens folk generelt er tiltrukket af Clare Torry s passionerede vokalruns i „The Great Gig In The Sky“, er sangen bygget op omkring Wrights sarte klaverdel. „Us And Them“, men sunget af Gilmour, blev skrevet af Wright til et tidligere projekt og genanvendt til Dark Side . Endelig tager Wright vokale pligter på omkvædet af „Time“, en af ​​bandets mest populære og ofte spillede sange. Og selvom det er Gilmours soloer, der skinner igennem, synger vi stadig med til Wrights vokal den dag i dag.


Rick Wright, som en stille og beskeden mand, bliver ofte overskygget, når folk taler om Pink Floyd. Men uden hans betydelige musikalske og kompositoriske indflydelse ville Pink Floyd sandsynligvis ikke være blevet det legendariske band, de er nu. Tillykke med fødselsdagen, Rick, vi savner dig!

[Oprindeligt udgivet 28.7.16]

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...