ZZ Top Bassist Dusty Hill Dead At 72

ZZ Top bassist Dusty Hill er død i en alder af 72, meddelte bandet onsdag.

Hill tjente i Texas-opdrættet blues-rock-trioen sammen med guitarist Billy F. Gibbons og trommeslager Frank Beard i over 50 år, efter at han sluttede sig til gruppen i 1970, kort tid efter det dannet i Houston, TX. Det var med Hill, at Top steg til fremtrædende, da de bragte en ny feststil til bluesmusik.

Gruppen opnåede mainstream succes med albummet Eliminator fra 1983, der byder på mange hits, herunder „Sharp Dressed Man“, „Gimme All Your Lovin ‚“, „Legs“ og mere. Imidlertid havde ZZ Top udgivet sit første album i 1971 og havde siden da udviklet en kultfølelse i hele Syd.

Dusty Hill og Gibbons gav ZZ Top sit signaturlook med deres brystlængde skæg, mens trommeslager Frank Beard ironisk nok ikke havde noget skæg.

„Vi er kede af nyheden i dag om, at vores Compadre, Dusty Hill, er gået bort i søvn hjemme i Houston, TX,“ skrev de overlevende bandmedlemmer på sociale medier. ”Vi vil sammen med legioner af ZZ Top -fans rundt om i verden savne din faste tilstedeværelse, din gode natur og varige engagement i at levere den monumentale bund til‘ Toppen ’. Vi vil for altid være forbundet med den ‚Blues Shuffle in C.‘ … Du vil blive savnet meget, amigo. “

Det er uklart, om Hills død er relateret til en nylig hofteskade, der truede med at holde bandet væk fra vejen. I sidste måned annoncerede trioen en massiv arenaturné i 2021–2022 i Nordamerika med 60 koncertdatoer. Hills skade, som bassisten ifølge bandet skulle behandle i sidste uge, fik ham til at savne flere af bandets tidlige turnédatoer. ZZ Top indbragte Elwood Francis som en midlertidig erstatning for de første par shows. Status for de resterende turnédatoer er uklar fra offentliggørelsestidspunktet.

https://www.instagram.com/p/CR4ZTatq0L1/

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...