CashorTrade CEO Brando Rich forestiller sig plattformens fremtid ud over billettering og ud over COVID

Da store koncerter og festivaler begynder at snige sig ud af COVID-19-pandemiens omsluttende mørke, blomstrer hele økosystemet, der omgiver levende musik, igen. Fra kunstnerne selv helt ned til parti -sælgerne sparker økonomien, der støttes af koncertindustrien, tilbage i gear. Et af de mest vitale stykker af den koncertøkonomi er CashorTrade og, uanset om du har bemærket det eller ej, har det været med os gennem hele pandemien.

CashorTrades administrerende direktør Brando Rich lancerede billetsalgspladsen tilbage i 2009, da Phish vendte tilbage fra et femårigt brud. Som Rich-der tilbragte store dele af midten til slutningen af ​​90’erne gennem begyndelsen af ​​2000’erne efter Grateful Dead og Phish påpegede under et interview med Live For Live Music , internettet var i sin vorden, da Phish gik væk. Da Vermont -kvartetten vendte tilbage til scenen, havde det digitale landskab imidlertid ændret sig næsten lige så meget som det musikalske.

„I 2004, da Phish stoppede med at spille, begyndte internettet egentlig bare på mange måder,“ huskede Rich. “Facebook er lige startet, StubHub er lige blevet bygget. Og så i fem års pause for Phish var der ikke meget billetsalg i vores scene. Og da billetter vendte tilbage, eller da Phish vendte tilbage, havde industrien ændret sig og scalpers var super sofistikerede og havde software, mæglerprogrammer, og det var en helt ny ting. ”

Hermed udviklede Brando og hans bror, Dusty Rich en ny platform, der ville revolutionere billetudvekslingsmarkedet. CashorTrade blev dengang – og forbliver nu – den eneste billetplatform, der giver brugerne mulighed for at handle billetter. Det står også alene i sit element på de sociale medier og hjælper med at skabe tillid mellem købere, sælgere og forhandlere efter mange års ude af kontakt.

„Da vi byggede CashorTrade, kiggede vi på de tre største steder dengang – Facebook, Craigslist og eBay – og fokus var at bringe de kronologiske oversigter over Craigslist, den sociale netværksside af en egentlig profil og fotos og venner fra Facebook, og gennemgangssystemet og kassen på eBay, og det er sådan, det hængte sammen, ”sagde Rich. „Billetbranchen har manglet så meget tillid i så lang tid, og intet billetselskab tilbyder et ansigt, så du ved aldrig, hvem eller hvor dine billetter kom fra, og om det vil være gyldigt eller ej.“

Ligesom CashorTrade oprindeligt opstod som reaktion på et behov for gennemsigtighed i billetsamfundet, opstod virksomhedens seneste udvikling og initiativer på samme måde for at udfylde og uopfyldte behov for koncertgængere.

Sammen med resten af ​​live event -branchen blev CashorTrade kastet i bagkanten af ​​den fuldstændige nedlukning af koncerter, der begyndte i marts 2020. ”Det var et hårdt øjeblik, temmelig følelsesladet, efter at have brugt et årti af mit liv på dette, og der var et punkt, hvor vi overvejede at lukke dørene eller spekulerede på, om vi skulle, ”huskede Rich. ”Vi havde skaffet noget investeringskapital inden det og opbygget vores team. Så det var ikke bare et lille hold af et par af os længere. Jeg havde den vægt at holde ti medarbejdere ansat, og hvad der også ville ske med dem. Så mens alt det begyndte, da vi indså, at vi var nødt til at holde folk ansat, havde vi tusinder og tusinder af refusioner til behandling. ”

Efter at have brugt måneder på at grave ud af lavinen af ​​koncertaflysninger, udsættelser og omlægninger, fik CashorTrade -teamet samme opgave som alle artister, fans, promotorer og alle andre, der overhovedet børster mod live -musikindustrien: hvad gør vi gør nu? Ligesom mange var svaret til CashorTrade streaming. Ligesom med resten af ​​musikindustrien var overgangen til streaming imidlertid kun et stop-gap i forbindelse med et større mål.

“Vi udnyttede streamingkomponenten i øjeblikket, fordi alle livestreamede. Vi havde ikke noget andet valg, ”sagde Rich. “Og vi byggede et par hundrede kanaler ud af forskellige kunstnere, spillesteder, festivaler, medievirksomheder, men i høj grad var fokus kodningen bag. Vi ville virkelig bygge stedet op for, at der var en forretningsside, hvor industrien kunne involvere sig i CashorTrade, og streaming var den første side af det. ”

Dette førte til den seneste store udvikling hos CashorTrade, den nye Marketplace -funktion. Da både kunstnere og håndværkere kæmpede for at finde ud af nye indkomststrømme, støttede CashorTrade sig som den manglende forbindelse mellem skabere, der skulle dele deres arbejde og en offentlighed mere end ivrig efter at støtte dem i et særligt vanskeligt øjeblik.

""

Relateret: Sådan understøtter du dine foretrukne parti -leverandører og kunstnere under nedlukning af livemusik

”Den næste del, vi arbejdede med bagefter, var det faktum, at mange mennesker ønskede e-handelsmuligheden, og vi regnede med, at det ville være rart at involvere en markedspladskomponent i platformen. Så sideløbende med vandløb tog vi sådan set det produkt og ændrede det til at involvere en kasse, ”sagde Rich. “Så nu er der en fuld e-handelsløsning, der ligner Etsys, men tilgængelig for folk i vores samfund. Og i et øjeblik med COVID og forsøg på at støtte hinanden, og alle var nådige til at gøre det, tænkte vi, at det ville være bedst at tilbyde en platform, der faktisk er gratis for folk at sælge deres varer. ”

""

Fremkomsten af ​​CashorTrade Marketplace kommer som det seneste i platformens 12-årige udvikling. Det, der begyndte som et svar på det umiddelbare behov for gennemsigtighed i koncertindustrien, er fortsat med at blomstre på en lignende tidslinje som de sociale medier selv. På samme måde som Facebook begyndte livet med et særligt formål som et sted at sende indhold til øjeblikkelig reaktion, begyndte CoT med enkle billetopslag. Med tiden udviklede det sig til et fællesskab, mens selve appen leverer flere tjenester til et stadig mere engageret publikum.

“Vi forsøgte at slags legemliggøre lidt mere en personlighed bag billethandlen og hjælpe folk med at få venner. Og jeg har fået folk til at komme til mig, der fortalte mig, at de blev gift ved hjælp af CashorTrade, ”sagde Rich. ”De fandt hinanden i en handel og endte så med at date og derefter på vejen blev de gift og kom hen til mig på Madison Club i Madison Square Garden for et par nytår siden. Og der har faktisk været et par af disse tilfælde. ”

Da koncerterne er ved at være i gang igen, og både gamle og nye venner endelig kan genoprette forbindelse igen personligt, er CashorTrade igen her for at få de magiske musikøjeblikke til at ske. Selvom virksomheden har store planer om at komme videre med at videreudvikle de patenterede aspekter af sociale medier på sitet, ifølge Rich, kommer succesen for hele CashorTrade -netværket i sidste ende ned på sine hengivne brugere.

„Vi er et team af udviklere, marketingfolk nu, forretningsudvikling, sociale medier, men det er virkelig fans,“ sagde Rich. ”Alle er indbegrebet af den samme etik, de tror på ansigtsværdi -bevægelsen. Og hvis det ikke var for dem at deltage på den måde, de er, ville det ikke være, hvad det er. Og det er bare virkelig fantastisk. Vi bygger værktøjerne, men de får det til at ske. ”

""

[ CashorTrade på stedet ved Phishs aflyste Curveball-festival i 2018 ]

Tjek den nyligt lancerede CashorTrade Marketplace og hold øje med siden for nye udviklinger, der kommer til efteråret. Se efter CashorTrade -standen under Phishs Atlantic City -løb i sommer ved PhanArt -arrangementet lørdag den 8/14 og Phish Lot Style Bazaar søndag den 8/15.

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...