Jon Fishman taler om ny Sample Pad/”Troll Button” og mere under sommerturné 2021 Phish Radio Interview

Den sidste fredag, forud for et tre-nætters phish-løb i Ruoff Music Center (alias Deer Creek) i Noblesville, IN, trommeslager Jon Fishman tjekkede ind med SiriusXM Phish RadioAri Fink for en snak om den igangværende turné, hans nye sampler, den dybere betydning af hans garderobe på scenen , og mere.

Efter halvandet år væk var Phish lige vendt tilbage til scenen den foregående uge i Arkansas og fortsatte gennem et show i Alabama, to nætter i Alpharetta, GA, og et par shows i Nashville, TN. Som Fishman forklarede om at træde på scenen ved det første show tilbage, „For mig var det som at blive tilladt tilbage i din stue, efter dit hus var under opførelse i halvandet år. … Den følelse af ‚det er ikke slut, men der er lys for enden af ​​tunnelen, og det er overskueligt‘.“

Fishman og Fink snakkede om „miraklet“ med mRNA-vacciner, der giver mulighed for at åbne mulighed for livemusik igen, før de gik videre til et andet varmt emne på den unge turné: trommeslagerens nyindbyggede prøvepude.

„Alt det der er bare en slags min humor,“ forklarede den fnisende trommeslager. „Jeg fik den udløserpude – det er ikke noget, jeg nødvendigvis ville have fået på egen hånd, men jeg havde brug for den til Skovens spøgelser. … [Trey] havde visse lyde, som han ville have, som Ray [Paczkowski] ikke kunne dække.”

Selvom han kun havde brugt det til det materiale indtil starten af ​​sommerens Phish-turné, har det tydeligvis ændret sig. Forklarede Fishman, „Scotty, min trommetekniker var sådan: ‚Du ved, når du fik den her ting deroppe, kan du putte hvad som helst du vil, du kan prøve prutter i den.‘ Så du ved, den var derovre på venstre side, eller i udmarken i et stykke tid … Og så begyndte Scotty bare at sætte ting som stemmerne, de forskellige grin og stemmerne og alt det der. Jeg tænkte: ‚Åh min gud.‘ Så jeg gennemgik hele det her bibliotek af ting. Jeg har lige markeret dem, jeg kunne lide, og fik ham til at indlæse side efter side. Jeg har sådan set kogt ned til – jeg har den stemmeside, og jeg tog et par af grinene derfra, og jeg lagde disse to lange effekter på samme side. Der er sådan en vaklende metal-lyd, som jeg virkelig godt kan lide.“

Naturligvis har Fishman hørt fra prøvernes kritikere online – en kritik, han tager imod med åbne, drilske arme. „Jeg så nogle memes, som nogle mennesker sendte mig, som på en måde klagede over tingene,“ fortalte han Fink. „Jeg tror, ​​det vil bare give dig mere af det. Forstår du det? Nu er det ligesom troldeknappen [griner]. Åh, dem kan du ikke lide, gør du? Åh, okay…“

„Min favorit [prøveplacering] indtil videre – den, jeg fik flest klager fra – var i ‚Slave‘ [i Arkansas], fortsatte han. „Jeg kan ikke engang huske, hvilken prøve jeg ramte, jeg kan bare huske, at det var så f-in‘ modbydeligt. Det var en slags stille opbygning, og jeg ramte den [gryntende latterlyd] eller hvad det nu var, og jeg kan huske, at jeg hørte det og sagde: „Ak, gud, det var det mest forfærdelige… kunne“ Det har ikke været en mere smagløs placering af noget… og så kunne jeg bare ikke lade være med at gøre det igen [griner]. Det var ligesom denne onde ting, der tiltrak mig det.“

„Jeg havde faktisk en tanke om, at hvis jeg var percussionist, som Phish var til audition, som „Vi får en percussionist, og vi skal have dig til at optræde med os,“ og det gjorde jeg, ville jeg blive fyret med det samme . Sådan med det samme. Og Jeg ville have været den, der havde fyret ham. Jeg ville have tænkt: ’Gud, mand, den fyr er den mest usmagelige percussionist nogensinde, få ham f— ud herfra.’ Så det var sådan set det, jeg elskede ved det. Det virker, hvis det er så slemt, men det virker også, hvis det er rigtig godt. Forhåbentlig har vi flere gode end dårlige, men hvis det er virkelig dårligt, skal du fordoble.“

Ud over at komme ind på „blandingskraften“ i Chris Kurodas nye lysrigg for sommerturné 2021, og om den nu er 4.0 eller ej (uafgørende), forklarede Fishman, hvordan den konstante tilstrømning af nyt materiale fra alle fire bandmedlemmer fik for nyligt Trey til at foretage betydelige nedskæringer fra bandets live-rotation.

Som Fish bemærkede: „Jeg ved, at Trey for nylig gennemgik sanglisten og hackede en masse af dem ud. Jeg ved ikke engang, hvilke der mangler. Alle mine yndlingssange er der stadig [griner]. Det er ikke sådan, at jeg så ud og tænkte: ‚Hvor fanden er ‚Småsten og kugler?!‘ Jeg vil gå til måtten for den.

Fishman fortsatte på den tangent og forklarede: „Hver eneste af vores melodier har været min favorit på et eller andet tidspunkt. Alt du skal gøre er at få en rigtig topoplevelse med en af ​​dem. … I længst tid var ‚Chalk Dust Torture‘ den sang, jeg havde sværest ved at pakke hovedet rundt om. Og Trey plejede altid at sige: ‚Det er ligesom vores bedste sang.‘ Og jeg var sådan, jeg ved det ikke, mand.

„Og så, min ekskone, da hun var i fødsel med vores første barn, siger hun: ‚Jeg vil høre Camden ’99‘ Chalk Dust‘. Og jeg tænkte: ‚Virkelig?‘ [griner]. Og vi tog det på, og det blæste mit hoved af. Den jam når lige dette sted, hvor – jeg kan huske, at det skete, og jeg havde glemt det indtil det øjeblik – det var ved den koncert, hvor jeg husker, at jeg kom ud af scenen og følte, at ‚Okay, ‚Chalk Dust‘ er min yndlingssang nu.‘ , det er den slags ting, hvor hvis jeg prøvede at tænde nogen for Phish, ville jeg sige, at dette er noget af vores bedste arbejde.“

For at lukke tingene ud pressede Fink også trommeslageren på de forfriskede donutkjoler, han har haft på scenen denne sommer. Jon forklarede, at hans hjemmehørende kjoledesigner, Lisa Simpson, havde lavet tre „freshies“ til ham til turen med små farvevariationer – noget Simpson ofte foreslår, og han næsten altid afviser. For ham, forklarede han, handlede dette ikke kun om tøjet – det handlede om noget dybere.

»Det handlede ikke så meget om at bære en kjole, som det handlede om donuts. Og nu finder vi ud af, at universet kan være donutformet. Jeg tror, ​​det er en eller anden arketypisk ting, der når os alle på et meget dybt sjæleniveau, som vi ikke engang er i stand til at formulere [griner].“

Med ord fra Fishmans sampler tilbyder vi vores eget glædeligt uforståelige svar på noget smukt og forvirrende: „Ja.“

Phish-turné fortsætter i aften med bandets første af to nætter i Hershey, PA. Gå her for at se en komplet liste over kommende Phish-turdatoer i 2021.

https://www.instagram.com/p/CSFYagFH9Rq/

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...