Phish følger regnbuen til Hershey, PA’s Hersheypark Stadium for første af to shows

Efter en vild weekend i Indiana rullede Phish  ind i Hershey, PA tirsdag for bandets første af to midtugeshows på Hersheypark Stadium.

Mens tordenvejr forårsagede en lille forsinkelse ved portene, var det dårlige vejr klaret op, og en strålende regnbue havde buet over stadionets vidtstrakte vidder mod forlystelsesparken i det fjerne, da bandet kom på scenen lige efter klokken 19.40. „Alle farverne i ‚buen“, undrede Trey Anastasio sig og gentog Bart Simpson („Det er en dobbelt!“ tilføjede Page McConnell) før kvartetten lancerede i „First Tube“, som afspejler åbningsmelodien fra bandets show den 15.9.2000 på netop denne scene.

""/

[Foto: Barahm Foroughi]

Phish, der tydeligvis nød muligheden for at flexe deres stadion-rock-sing-alongs i aftenens enorme rum, fortsatte med tour-debuten til „Axilla I“ og et usædvanligt tidligt show „Fuego“. Inde i denne „Fuego“ var det, hvor Hershey-publikummet fik sin første smag af improvisation om natten, da Trey og Mike Gordon studsede melodiske ideer af hinanden, mens Pages hymneklaver blomstrer, dansede smidigt oven på dem.

Efter at have drevet gennem et par distinkte motiver – og fuldstændigt forudsat sangens komponerede slutning – tændte Trey Anastasio „Runaway Jim“-riffet og sendte bandet afsted bag den flygtende hvalp for anden gang denne sommer. Mens sangen spruttede lidt til start, fik Anastasio til sidst fodfæste og byggede tålmodigt Type I-rockeren til et imponerende højdepunkt.

En kort overvejelsespause gav et løb gennem „Gumbo“. Mens Anastasio fandt noget hørbar humor i sin egen vokale oktav-beslutsomhed her, var McConnell der for det ordsprogede „hold min øl“, mens han slingrede sig vej gennem sin salon-stil spotlight-solo.

En anden Phish-rocker, der lavede til et stadion, kom dernæst med en kompakt og meget potent „Sample In A Jar“, før „Steam“ sivede ind til sin anden kørsel af touren. Mens den mørke og grublende funk-vamp har været en levende basis i et årti, føles det som om, den har fået nyt liv, siden den blev optaget i Sigma Oasis-familien sidste år. Vi glæder os til at se, hvordan sangen fortsætter med at udvikle sig herfra.

I hvad der kunne opfattes som et blink til chokoladefabrikken inden for synsvidde, fortsatte bandet med turnéens første „Sugar Shack“. Taget i et langsommere tempo end normalt tilbød Phish en særdeles solid version af den notorisk vanskelige Gordon-skrevne Joy cut.

Ved at transportere Hershey-publikummet fra Candyland til „foul domain“, fulgte endnu en mere eftertragtet tourdebut i form af en hektisk højhastigheds „Llama“ forstærket af nogle spektakulære regnbueudbrud af Chris Kurodapå lysene. Gamehendge-favoritten vakte håndgribelig begejstring hos både publikum og den grinende guitarist, som spurgte falsk-fårligt, da sangen var færdig: „Hvorfor spiller vi aldrig den sang? Det er en sjov sang.“ Hvordan kan det egentlig være …

Phish – “Llama” – Hershey, PA – 8/10/21

[Video: Nevaklass]

Da Trey så hen til Jon Fishman for at starte den næste melodi, virkede trommeslageren distraheret. „Fish tjekker sine e-mails inden denne næste,“ jokede Trey, „se om nogen derude har sendt ham en sms. … I er ligesom, ‚For meget gulv, mand! Sænk farten!'“

„Det er bare sådan, du får mere,“ svarede Fishman og gentog sine følelser fra hans nylige SiriusXM interview og prægede dem med et velplaceret „Ja“ fra hans prøveblok/troll-knap.

Med det sprang bandet ind i den Fishman-sungne Kasvot Växt -vamp “Death Don’t Hurt Very Long”, altid en pålidelig afsætningsmulighed for trommeslagerens drilske løjer. Løst og fjollet og med masser af omkredsede, dissonante synth-toner, havde bandet det tydeligvis sjovt ved denne læsning – som det fremgår af en begejstret Trey, der synger sine egne „samples“ af Fishmans „Yeah“s.

Til sidst, med tid til at lukke det første billede, flyttede bandet ind i det altid velkomne „Run Like An Antelope“. Især denne tilbød noget klassisk Trey sustain, der førte ind i broen, og nogle klassiske Trey lyriske fumler forud for „rug rug rocco.“ Fishman, der for evigt grinede af det og løb fremad, svarede på det efterfølgende bud på „spike“ med et velplaceret „Yeah“-eksemplar… Mand…

Phish vendte tilbage efter setbreak for at starte anden halvdel af natten med ryg-til-ryg improvisationsjams på et par nyere vintage-sange, som bandet elsker at spille (som det fremgår af deres fremtrædende placering i tidligere nytårsaften-forestillinger): det funky Big Boat jam-køretøj og NYE 2015 „hourglass“-soundtrack, „No Men In No Man’s Land“ og 2017 Phish NYE-centerpiece, „Soul Planet“.

Selvom dette to-sangs åbningssegment måske ikke har strakt sig til de længder og dybder, vi har set fra sæt to åbningssegmenter i løbet af de sidste par uger, bekræftede det bestemt Phishs hensigt om at blive mørk og kreativ, prøve nye lyde og skubbe grænserne af de sange, de føler.

„No Men“ tilbød nogle store, bølgende improvisationer til at passe til det gigantiske stadion (ikke at forveksle med Giant Center, arenaen på den anden side af gaden, der oprindeligt var beregnet til at være vært for dette Hershey-løb). Fyldt med glitrende phasing-effekter, ildevarslende tonehøjdeskift fra Trey, svage toner af „Bathtub Gin“ og ekkoende, arpeggierede synths, søgte jammen i mørket i flere minutter, før den skubbede af sted mod en mere melodisk vej bag et simpelt klaverriff.

„Soul Planet“ startede derfra og bevægede sig hurtigt gennem sin komponerede struktur og ind i en tempofyldt funk-jam lagdelt med løs, afslappet vokal ad-libs. Fishman skubbede historien frem for at starte, før Trey tog tøjlerne med store arpeggios for at fremme bandet mod solrigere himmelstrøg. Efter kortvarigt at falde tilbage til funk bag en dyb groove fra Mike og Page, signalerede Trey et skift til „NICU“.

Denne sjove, men mærkeligt placerede „NICU“ bød på et par morsomme lyspunkter – som Trey, der bad „Leon“, ikke „Leo“, om at „spille den“ – men gav i sidste ende plads til et andet ligetil nummer i „Joy“.

Phish – „NICU“ – Hershey, PA – 8/10/21

[Video: Bryan Strong]

En anden mærkeligt placeret melodi, „Scent of a Mule“, indeholdt et kvikt sammenbrud fra Page og Trey, nogle sjove, klukkende synths og nogle vaklende variationer af Fishmans „Yeah“-eksempel, men gjorde ikke meget for at tilpasse den spredte natur af sættet til det punkt.

Phish – „Scent of a Mule“ – Hershey, PA – 8/10/21

[Video: Troy Laur]

Mens han holdt rotationen tæt, bevægede Phish sig ind i turens anden „gyldne tidsalder“. Mens nogle gode Page-synth-vaske så ud til at tilbyde et vist potentiale, trak Trey hurtigt flugtlugen og guidede bandet ind i turnéens anden „Prince Caspian“. Så sommerens anden „Backwards Down The Number Line“.

Den ubeskrivelige, uforskammede udgivelse af den første „The Lizards“ siden Mexico og den altid katartiske, men uden tvivl ikke voldsomt spændende „Character Zero“ (den tredje ud af ti shows, for dem, der holder styr på) bragte endelig sættet til enden, og en rockin‘ „Rock and Roll“ fungerede som ekstranummer.

Sangene var velspillede gennem hele sættet, men det uhæmmede flow og energi, der har fremhævet sommerens unge turné, så ud til at mangle tirsdag. Det er et uundgåeligt punkt, du når på enhver tur, især enhver tur så god som denne. Ikke hvert show kan være det bedste show. Hver liste – selv en liste over stærke shows – har en top og en bund, og dette show vil formentlig ende mod bunden af ​​de flestes liste gennem de første ti koncerter på sommerturné 2021.

Når det er sagt, glem ikke hvilken liste vi taler om. For første gang denne sommer så Phish ud til at pumpe pauserne lidt på Hersheypark Stadium tirsdag, men tag ikke fejl – bandet ruller stadig. Bliv ikke overrasket, da de igen i aften lå på gassen til nat to.

Se et galleri med billeder fra showet nedenfor med tilladelse fra fotografen Bahram Foroughi.

For en komplet liste over kommende Phish-turdatoer, gå her.

SÆT 2: Ingen mænd i ingenmandsland > Soul Planet -> NICU > Glæde, duft af et muldyr, guldalder > Prins Caspian > Baglæns ned ad tallinjen > Øglen > Karakter nul

ENCORE: Rock and Roll

[1] Ufærdig.

Fuego var ufærdig. Soul Planet havde et No Men in No Man’s Land-citat og en DEG tease fra Trey.

Phish | Hersheypark Stadium | Hershey, PA | 8/10/21 | Fotos: Bahram Foroughi

 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""
 • ""

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...