Gendan Joe Cocker’s ikoniske præstation på Woodstock, på denne dag i 1969

Den 17. august 1969 midt i den nu legendariske Woodstock Music & Art Fair , engelsk bluesman Joe Cocker leveret en af ​​de mest store forestillinger i rock og rollens historie. Den grusvent-voiced sanger var et relativt nyt navn på det tidspunkt, men var hurtigt opnået en uigennemtrængelig fan base, da han begyndte at spille større shows. Mens hans forestillinger overvejende omtalt dækker af andre kunstneres materiale, var det den alt-forbrugende fysiske og følelsesmæssige lidenskab, som han reimagede dem, der fik ham til en stjerne. I ordene fra Rock and Roll Historian og Indiana University Music Studies professor DR. Glenn Glass , Cocker „blev musikken,“ Løsning af det varige spørgsmål om „Hvad er en frontman uden en guitar, der skulle gøre med sig selv?“ Med ferocious, spasmodiske bevægelser, rystende og writhing som en mand besat, cocker „blev lige transporteret et andet sted.“ Efter et åbningspar af Trafik Dæksler udført uden Cocker’s vokal ved hans bageste outfit, fedtbåndet , dukkede op for at lede dem gennem Bob Dylan ‚ s „Kære udlejer“ og sætets eneste originale sang, „Noget kommer på“. honeybus s „gør jeg stadig i dit liv?“ Følg, før cocker førte endnu et reimagineret dækning af en trafikjustering, „Feelin“ okay „, som ville fortsætte med at være et af de mest elskede værktøjer i hans repertoire. En anden Dylan Tune, „Ligesom en kvinde“, var næste, og kysterne ‚“Lad os blive stenet“ kom tæt på det. Et dækning af ray charles ‚“Jeg behøver ikke, at ingen læge“ blev ligeledes genoplivet af Cocker’s unhinged følelse og showmanship før endnu et Bob Dylan Cover, „Jeg skal frigives“, bragte sættet til dets sidste protokoller. Hvis du læser dette, og du ikke er bekendt med Cocker’s arbejde og arv, kan det virke underligt, at et sådant anerkendt show blev sammensat stort set udelukkende af dæksler. På det tidspunkt, og i de efterfølgende år, ville Cocker ‚behandle sin retfærdige andel af kritikere, der tror, ​​at han gjorde en karriere fra at overgå de musikalske og stilistiske ideer fra andre kunstnere-især sorte kunstnere – som sin egen. Ray Charles selv talte endda mod cocker af disse grunde. Men essensen af ​​Cocker’s varige arv, den sande fortjeneste af hans kunstneriske vision, er måske bedst beskrevet af Woodstock Set’s Final Song: En helt opdateret, hårdt følelsesmæssig gengivelse af The Beatles Sgt. Peber hit „med en lille hjælp fra mine venner“. Cocker og hans bands præstation af sangen var fuldstændig magnetisk, omdanne den allerede utrolige sang til et evangelisk-flavored soulful skuespil og maleri Joe som sin Mad Maestro. Cocker’s optagne version af sangen fortsatte med at ramme # 1 på de britiske diagrammer, blev brugt som temasang til HIT TV-show, The Wonder Years , og er generelt kommet ind i den amerikanske kulturelle leksikon som Powerhouse i sig selv. Joe Cocker’s Woodstock Set hjalp Vault ham til Stardom, og hans fortryllende gengivelse af „med en lille hjælp fra mine venner“ forbliver stadig efter hans død som midtpunktet i hans varige arv. Se Joe Cocker og Fedtbåndets ikoniske ydeevne af Beatles ‚“med en lille hjælp fra mine venner“ nedenfor fra Woodstock-filmen: Joe Cocker – „Med en lille hjælp fra mine venner“ [The Beatles Cover] – Woodstock 1969 Setlist: Joe Cocker & Fedtbåndet | Woodstock Music & Art Fair | Max Yasgurs gård | Bethel, NY | 8/17/69 Set: Kære udlejer, noget kommer til, gør jeg stadig i dit liv?, Feelin ‚Okay, ligesom en kvinde, lad os blive stenet, jeg har ikke brug for en læge, jeg skal frigives, Hitchcock Railway, noget at sige, med en lille hjælp fra mine venner [Oprindeligt offentliggjort 8/17/17]

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...