Grateful Dead Debut „Ripple“, „Brokedown Palace“, „Operatør“ på Fillmore West, for 51 år siden i dag

Den 1. november 1970 udgav taknemmelig død deres femte studio album, amerikansk skønhed . Dette album markerede det andet af et to-record eksperiment med band, der kom i kontakt med land og folkens rødder musik og opdager, hvad det virkelig mente at være et „amerikansk band“. American Beauty er fortsat et af bandets mest tilgængelige album og et godt udgangspunkt for begyndere, der søger at knække ind i gruppens store lore. I et mønster, som mange marmelade bands praksis til denne dag, tilbragte bandet ofte uger, måneder eller endda år, der fulgte deres sange i en live indstilling, før de begår dem til tape. Mens midt i optagelse amerikansk skønhed , de døde udført på Fillmore West , et hjem væk fra hjemmet til Bay Area-Bred Group, den 18. august 1970, og debuterede tre sange indstillet til at blive vist på rekord- „ripple“, „Brokedown Palace“ og „Operator“. Relateret: Grateful Dead Studio albums rangeret værste til bedst Den foregående aften så bandet også udføre på Fillmore West, hvor de debuterede „Truckin ‚“, som også ville blive vist på American Beauty . På den 18. sparkede bandet det første akustiske sæt af aftenen ved at tage „Truckin“ ud for en anden tur, selvom versionen stadig er lidt mere dæmpet end, hvor publikum ville komme til at forvente i første halvdel af 1970’erne . Derfra var bandet slukket med masser af fan-favoritvalg, herunder „Dire Wolf“, efterfulgt af „Djævelens ven og et dækning af“ Dark Hollow „. Næste kom de tre debuts af aftenen, alt efter hinanden, da bandet spillede „Ripple“ så „Brokedown Palace“, efterfulgt af Ron „PigPen“ McKkernan s „operatør“ for første gang . Ud over debutererne står dette show stadig ud blandt bandets 1970 Gigs med 10 minutters take på Workingman’s spor „ny speedway boogie“, og det er stadig i det akustiske sæt. Når tingene fik elektriske senere den aften, ville de bosætte sig i de sure-rock-tilstande, der stadig var et fokuspunkt for deres lyd ved årtiens omgang, med en stellar „kryptisk omslutning“ i „trommer“ i „den anden En „, tilbage til“ kryptisk „, der strækkes mod det 20-minutters mærke. Lyt til fuldvis lyd fra de taknemmelige døde på Fillmore West den 18. august 1970. Grateful Dead – Fillmore West – San Francisco, CA – 8/18/1970

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...