The Beatles Pioneer The Modern Stadium Rock Show på New Yorks Shea Stadium, på denne dag i 1965

I dag gør alle de største navne i populær musik deres vej rundt om i verden på tur ved hjælp af store udendørs stadioner, der fylder de enorme strukturer med titusindvis af fans. At spille til en pakket, skrigende stadionmængde, på jorden, der normalt er optaget af verdens største atleter, er en „hellige gral“ drøm for hver aspirerende musiker. Men det var ikke altid tilfældet. Stadion Rock Show Dream blev født med et historisk bang for 56 år siden i dag, 15. august 1965, da Beatles headlined shea stadion , hjemsted for new york Mets . The Beatles på Shea Stadium : Et interview med Dave Schwensen, forfatter af 2013-bogen på det første stadion Stadion Rock Show Koncerten er blevet dokumenteret i længden for sin historiske betydning, fra bøger, til redaktioner, til en dokumentarfilm, der produceres af tv-ikon Ed Sullivan , et spredt 14-kamera snapshot af de facto < / em> Peak of „beatlemania“ i USA i sin 2013 bog The Beatles på Shea Stadium: Historien bag deres største koncert , forfatter Dave Schwensen Detaljer alle de omkringliggende omstændigheder og kulturel betydning af bandets Shea Stadium debut. Live for Live Music’s Bob Wilson talte til Schwensen foran det legendariske shows 50 års jubilæum, og forfatteren dræbte utallige forbløffende anekdoter om showet og historien omkring det. (du kan læse hele interviewet her) . På jubilæet for Beatles ‚1965 Shea Stadium Show, har vi samlet et par af de bedste historielinjer fra den fablede begivenhed. Her er 5 ting, du måske ikke har kendt om en af ​​de mest indflydelsesrige rockkoncerter på hele tiden, høflighed af Dave Schwensen: På den enorme risiko for at bestille showet, og bolden-y lover, der forseglede aftalen: Dave Schwensen: „En undertekst for [min] bog kunne have været (og næsten var) ‚fødslen af ​​stadion rock.‘ Intet på denne skala var nogensinde sket før i rock / pop musik. Elvis Presley havde spillet Six Stadium shows i 1956 og ’57 før han gik ind i hæren, men intet selv fjernt tæt på Shea Stadium. Hans største publikum var lige over 26.000 fans ved bomuldsskålen i Dallas. Beatles måtte mere end fordoble det nummer for at fylde Shea Stadiums 55.600 pladser. Ingen vidste, hvad de skulle forvente, eller selvom de kunne gøre det. De var den største handling i Showbiz og deres koncerter var sælger, men de var for det meste i mindre sports arenaer til 10.000 til 15.000 fans. I England spillede de stadig store teatre. Så promotorer vidste flere billetter kunne have været solgt til næsten hvert show, men påfyldning af et stort League Baseball Stadium var uhørt. og du havde generationsgabet i fuld sving tilbage i ’65 – som det var med Elvis i 1950’erne og selv nu med Justin Beiber , Miley Cyrus og andre . Du ved, så godt som jeg gør, at det for det meste er den ældre generation, der sætter mange af dagens pop handlinger, og de ønsker, at disse børn ville mislykkes og forsvinde i popkulturfodnoter. Det var det samme med The Beatles. Mange voksne gjorde det sjovt af dem og klagede over deres lange hår og høj musik, og at de ødelagde den yngre generation. [Manager Brian] Epsteins største bekymring for at gøre aftalen med promotor Sid Bernstein [var det] tomme pladser kunne skade deres image. Bernstein overbeviste kun ham om at acceptere showet ved at garantere en udsalg. Uanset hvor sæder ikke blev solgt, ville Bernstein købe sig til $ 10 per – næsten to gange den højeste billetpris. Derefter var Epsteins største bekymring, hvordan man beskytter „hans drenge“ fra så mange fans. Han var bange for, at de ikke ville komme ud af Shea i live. Igen havde ingen endda forsøgt det før. Det var en stor risiko i 1965. „ På den ivrige instinkt og bestemmelse af promotor Sid Bernstein: „Fra hvad alle fortalte mig, var Sid Bernstein en hårdtarbejdende, ærlig og anstændig fyr. Ingen jeg interviewede havde en dårlig ting at sige om ham. Hvad jeg kunne lide mest var, at han ikke var bange for at tage en chance. Han ville tænke uden for boksen – ved hvad jeg mener? Uden at komme ind i for meget detaljer tog han en chance i 1963 – næsten et helt år før deres udseende på „The Ed Sullivan Show“ – og bookede dem til to shows på Carnegie Hall. Ingen i dette land havde endda hørt om The Beatles på det tidspunkt – ikke engang Ed Sullivan. Han rullede terningerne og ramte. Derfor var Brian Epstein loyal over for Sid. Så når Sid nærmede sig ham lige efter 1964 nordamerikanske tur om at spille Shea Stadium, lyttede Brian. Han var ikke ligefrem solgt på det for den nævnte grund, men han gav en chance for en chance. Det er alt, hvad han havde brug for. Det er i bogen, fordi hans største hindring ikke fik lov til at annoncere showet, før han gav Epstein et depositum, som han ikke havde. Men han gjorde det og lagde det hele sammen. Alle beatles måtte gøre var at vise og spille. „ På den diverse support lineup, der førte op til Beatles ‚Headlining Set: „Det var som en sort show, som var temmelig standard i disse dage. Nu skal åbningshandlinger formodes at komplimentere, at headliner er en eller anden måde, men denne var en reel blanding. Åbningsakten var diskotek dansere . De var fem piger og en fyr, der viste populære danser som krukken og watusi, mens kong curtis band spillede instrumentale medleys af pop sange, herunder et par af The Beatles. Kan du tro det? kannibal og headhunters sang „land på 1.000 danse,“ og en anden instrumental gruppe Epstein repræsenteret kaldet lyde indarbejdet var på regningen. Kongens Curtis Band gjorde også et sæt og derefter støttet Brenda Holloway . Marvin Gaye blev introduceret, men udførte ikke. På grundene til, at Beatles ’sæt var meget kortere, end du ville forvente: „The Beatles spillede for lidt over en halv time . Endnu engang vidste ingen, hvad de skulle forvente, men det var stort set længden af ​​alle deres shows, når Beatlemania blev en skrig fest. Faktisk, og jeg kan ikke huske, hvem der nævner dette i bogen, kunne Beatles lige så gået på marken, stod der og vinkede i en halv time, og alle ville have været begejstret. Det faktum, at de spillede, var næsten som en bonus. „ på den „dyre“ billetpris: „[billetter koster] $ 4,50, $ 5,00 og $ 5,65. Du ved, vi griner om det nu, når du skal betale et par hundrede bucks til at sidde i det nedebleed sektion for at se de rullende sten og andre. Men det var en stor del af forandring for de gennemsnitlige teenaged beatles fan tilbage i 1965. Der er minder i bogen om børn, der ikke kunne gå til koncerten, fordi deres forældre troede det kostede for meget. „ Du kan se et par forskellige videoklip fra ydeevnen og den store opbygning til Beatles ‚Headlining Set den 8/15/65 på Shea Stadium nedenfor:

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...