Salats Nigel Hall penne kraftig hyldest til Aretha Franklin: „Sang dit liv“

Første gang jeg hørte om Aretha Franklin , var jeg omkring ni år gammel. Jeg husker at gå gennem min mors optegnelser, og jeg kom på tværs af ung, begavet og sort (Atlantic Records, 1972). Jeg lyttede til det hele vejen igennem. Så lyttede jeg til det igen, og igen og igen. Jeg husker min mor kommer ind i lokalet og fortæller mig at slukke for det, fordi hun var „Aretha-ed ud“. Jeg havde selvfølgelig hørt „respekt“ før, men der var noget ved rekorddæksler, der ville gnide min nysgerrighed. Du skal acceptere, at rekorddækslet, især i begyndelsen af ​​70’erne (og mere præcist i 1972) var koldt blod. For dem, der aldrig har set det, er denne særlige post et helt sort albumcover, med Aretha på forsiden under et farvet glasbillede (som om hun var i kirke), men det er også hende på forsiden som en „naturlig kvinde“. Ingen makeup, ingen frisør, bare en stærk sort kvinde, der ville relatere til nogen, der købte den rekord. Dette er især min favorit æra af Aretha (og musik som helhed), fordi bandet hun havde var det største registrerede band i historien. Tro mig ikke på mig? det dårlige band i historien: Bernard Purdie-Drums. Cornell Dupree- guitar. Billy Preston-Organ, Piano Donny Hathaway- Organ, Rhodos Hugh McCracken- Guitar. Eric Gale-Bass, Guitar Chuck Rainey-Bass. Al Jackson-Drums. Dr John-Percussion. Hubert Laws-Flute. Memphis Horns-DUH … … et band egnet til en dronning. Nu, som en sanger selv, kan jeg ikke begynde at udtrykke, hvor meget af en indflydelse hun har haft på hver sangerens karriere, herunder min egen. Jeg har aldrig set nogen får det til at se så let ud. Jeg mener, hvis du ønskede at sælge nogen på ideen om at være en sanger, så ville du sandsynligvis trække din telefon ud og vise dem noget Aretha Franklin Clip, du kunne finde på YouTube. Men mere end det var hun ikke din gennemsnitlige sanger. Hun gik igennem et bestemt sæt af forekomster i sit liv for at få hende til at synge den måde, hun gjorde. Jeg er en fast tro på at „synge dit liv“. Lad mig bryde det ned for dig. „Sang dit liv“ til mig svarer til en MC (rapper), der taler om ting, han eller hun aldrig har gjort for troværdighed. Hvilket tror jeg, at vi alle kan være enige om, er den fakeste lort nogensinde, ikke? Okay … lad os gå ind i Arethas liv for at forsøge at forstå et lille stykke af hvorfor hun er „Queen of Soul“. For dem, der ikke ved, blev Aretha født i en familie af royalty. Hendes far, Rev. C.L. Franklin, var ministeren for New Bethel Baptist Church i Detroit, Michigan. Hun voksede op omkring nogle af de mest produktive evangelium og sjæl og R & B sangere og musikere hele tiden! Faktisk så jeg en dokumentar for, hvordan folk som Mahalia Jackson, Marvin Gaye, Smokey Robinson, Dinah Washington , og Sam Cooke (for at nævne nogle få) ville komme og blive i deres hus, når de passerer gennem Detroit. Aretha blev født den 25. marts 1942. Hun startede sin karriere som en sekulær kunstner, da hun var 18. Hun blev kaldt „Queen of Soul“ ved slutningen af ​​60’erne. Så lad os bare sige, at det tog hende under 10 år at blive det, og for resten af ​​tiden !!!! Hvis du nogensinde har hørt posten, fantastisk nåde , vil du høre Rev. Franklin siger „… Hvis du vil vide sandheden om det, har hun aldrig forladt kirken“. 20 Grammys! Hun har haft mindst fire nummer en hits i hvert årti !!! Så tænk på dette … en kvinde, der havde to børn før hun var 15. Bare for at give dig en ide om denne kvindes utrolige liv … Lad os tale om aktivisten, Aretha. Vidste du, at hun ikke kun sang på rallyerne, men marcherede med Dr. King i Selma, Alabama? Vidste du, at når Angela Davis blev arresteret for at tale imod sort uretfærdighed, gik hun til arbejde gratis på en 12-bytur og tog alle pengene og gav det til Angela at kaste hende ud og betale sine advokater? Også vidste du, at Aretha var medvirkende til at give rent vand til Flint, Michigan, under vandkrisen (som stadig sker, forresten)? Hun sørgede endda sikker på, at det efter hendes passerer, ville det stadig blive taget hånd om! Tal om fremsyn! Hun fik at synge for Amerikas første sorte præsident under den største indledende til dato. For ikke at nævne, hjalp hun med at gøre det ske ved at marchere og synge og afsætte sit liv til forbedring af alle vores liv! Der er mennesker, der marcherede med hende, der aldrig troede, at de nogensinde ville se den dag, vi havde en sort præsident. Men hun gjorde det! Forestil dig at krydse den afslutningslinje. Og så havde Donald Trump nerve at sige: „Åh, hun arbejdede for mig“. Fuck outta her med den lort. Lad os få det lige. Hun udførte for dig, fordi du betalte hende til at arbejde for os !!! Jeg digrerer … (hits stump, afkøler ned). I lukning vil jeg gerne dele med dig et øjeblik, jeg havde sidde hjemme. Jeg så på nogle af hendes begravelse (som er 10 timer lang). Jeg så på, hvad folk måtte sige om hende, så alle hyldesterne, men den eneste ting, jeg husker mest, var, at jeg gik ned på et Aretha YouTube-kaninhul (som de af jer, der kender mig personligt, har jeg været kendt for at ramme de ret hårde), og jeg kom på tværs af et klip af hende i 1971 med det band, jeg nævnte tidligere. Og der er hun. I hele hendes herlighed. I en smuk sort kjole, perfekt kort afro, synger du „du får mig til at føle sig som en naturlig kvinde“. Kadens af hendes stemme, den tid, hun tog for at synge denne sang, den omsorg, som bandet tog, så hun kunne give det til korrekt, tror jeg ikke, jeg nogensinde har råbt så hårdt og så længe efter at have set en præstation, som flyttede mig den måde, det gjorde. Den meget omtale af det gør mine øjne vand. Jeg advarer dig om … det er den slags ting, du ser en gang. Du ser det ikke igen og igen, simpelthen fordi du ikke behøver at. Hvis du vil se dette, er alt, hvad jeg spørger, at se det hele vejen igennem. For et par uger siden på Lockn ‚Festival , grinede nogle af jer på mig for at stikke ordet „respekt“, og det er okay, jeg er god til en grin nu og da. Jeg fik til sidst det rigtigt … men bare gør mig og dig selv en tjeneste. Når du taler om hende, hvis nogensinde hendes navn skal forlade din mund, vil du hellere lægge nogle „R-E-S-P-E-C-T“ på hendes navn. [Oprindeligt offentliggjort 9/24/18]

Johnny Cash forbinder med modkulturen i OwSley Stanley Recording af „Ira Hayes“

Johnny Cash Udfører en historisk cyklisk version af "The Ballad of Ira...

Phish Flytter Tahoe shows til kystlinje amfiteater på grund af farlige vildeforhold

Phish har meddelt en beredskabsplan for bandets planlagte shows på Lake...

Flamingose ​​frigiver langvarig debutstudioalbum, ‚Daymaker‘

Ever-stigende elektro-funk producent Flamingose ​​ har udgivet sit højt forventede debutstudioalbum, daymaker...