Juhli Rick Wrightin syntymäpäivää Pink Floydin hienoimmilla sävellyksillä

Missä tahansa bändissä on väistämättä niitä rockstar -persoonallisuuden omaavia jäseniä – jotka vangitsevat fanit ja lehdistön, joiden nimet ja henkilökohtaiset tunnustukset tiedät yhtä hyvin kuin koko bändin. Ja sitten ovat hiljaisemmat jäsenet, ne, jotka näyttävät häipyvän taustalle, mutta joiden vaikutus musiikkiin on täysin korvaamaton. Legendaarisella rockbändillä Pink Floyd oli useita suuria persoonallisuuksia – Syd Barrett Roger Waters ja myöhemmin David < vahva> Gilmour -mutta jotkut bändin parhaista ja monimutkaisimmista sävellyksistä olivat pehmeän puheen perustajan näppäimistön ja laulajan Richard “Rick” Wrightin tuotteita. Myöhäisen Rick Wrightin syntymäpäivän kunniaksi katsomme taaksepäin joitakin hänen vaikutusvaltaisimmista ja kestävimmistä Pink Floyd -sävellyksistään.


Shine On You Crazy Diamond

Tämän yhdeksänosan eepoksen on säveltänyt Wright bändin vuonna 1975 julkaistulle albumille Wish You Were Here . Laulu-joka on kirjoitettu kunnianosoituksena Barrettille-esittelee sekä Wrightin sävellyksen taitoa että hänen virtuoosista näppäimistösoittoaan, kun hän vuorotellen käyttää mini-Moog-syntetisaattoria, ARP String Ensemble Synthia, pianoa ja clavinetia. ”Shine On” on tullut Pink Floyd -luettelon keskipiste, joka ilmentää bändin määrittäneen avaruusrock-soundin.


„Tähtienvälinen ylikuljetus“

Tämä 10 minuutin kappale The Piper At the Gates Of Dawn (1967) merkitsi yhtä Floydin ensimmäisistä sukelluksista psykedeeliseen improvisaatioon. Yksi sen kohokohdista on Wrightin urkuosa, joka liikkuu sekoituksen läpi kaiuttimesta kaiuttimeen luoden sykkivän äänikuvion. Katso tämä loistava live-versio Pink Floyd London ’66 -’67 : lta.


Kaiku

Toinen Pink Floydin arvostetuista psykedeelisistä eepoksista (pois lukien vuoden 1971 Meddle ), ”Echoes” on paljon Wrightin herkän ja tarkoituksenmukaisen syntetisaattori- ja urutyön ansiota. Wright totesi kerran, että hänen soittamisensa tällä kappaleella sai inspiraationsa Brian Wilsonin teoksesta Good Vibrations . Kappale esittelee myös harmonisen kauneuden, joka toteutuu, kun Wright ja Gilmour jakavat laulutehtäviä.


Suuri keikka taivaalla ”, “Me ja he” ja “Aika”

Lopuksi, vaikka hän ei ehkä ollut keskipiste kuuntelijan näkökulmasta, Rick Wrightin sävellys- ja esityssormenjäljet ​​ovat kaikkialla Pink Floydin kuuluisimmassa julkaisussa, Dark Side of the Moon . Vaikka ihmisiä yleensä kiinnostaa Clare Torry : n intohimoiset lauluäänet The Great Gig In The Sky -kappaleessa, kappale on rakennettu Wrightin herkän piano -osan ympärille. ”Us And Them”, vaikka Gilmour on laulanut, on Wrightin kirjoittama aikaisempaa projektia varten ja sävelletty uudelleen Dark Side : lle. Lopuksi Wright ottaa laulutehtävät ”Time” -kuorossa, joka on yksi bändin suosituimmista ja usein soitetuista kappaleista. Ja vaikka Gilmourin soolot loistavat läpi, laulamme edelleen Wrightin laulun mukana tähän päivään asti.


Hiljainen, vaatimaton mies, Rick Wright jää usein varjoon, kun ihmiset puhuvat Pink Floydista. Mutta ilman hänen huomattavaa musiikillista ja sävellysvaikutustaan ​​Pink Floydista ei todennäköisesti olisi tullut legendaarinen bändi, joka he ovat nyt. Hyvää syntymäpäivää, Rick, kaipaamme sinua!

[Julkaistu alun perin 28.7.16]

Johnny Cash yhdistää Counterculture Owsley Stanleyin tallentamiseen „IRA Hayes“

Johnny Cash Suorittaa historiallisesti syklinen versio "Ira Hayesin balladista" viimeisimmässä esikatselussa tulevasta...

Phish liikkuu Tahoe -näyttelyssä Shorine-amfiteatterille vaarallisten metsäolosuhteiden vuoksi

Phish on ilmoittanut valmiussuunnitelmasta bändin suunnitelluille näyttelyille Lake Tahoe Outdoor Arena...

Flamingoosi julkaisee pitkään odotetun debyyttiosoite-albumin, ‚Daymaker‘

Ever-Rising Electro-Funkin tuottaja flamingosi on julkaissut erittäin ennakoidun debyyttiosoite-albuminsa daymaker ....