Yhdysvaltain hallitus myy Martin Shkrelin ainutlaatuisen Wu-Tang-albumin tuntemattomalle tarjoajalle

Outo tarina, joka yhdisti yritysten pahantahtoisuuden ja hip-hop-rojaltin, näyttää vihdoin päättyneen tiistaina ilmoituksella, että Yhdysvaltain hallitus on myynyt ainoan kopion Wu-Tang-klaanin Olipa kerran Shaolinissa – kerran tuomitun rikollisen Martin Shkrelin omistuksessa – tuntemattomalle tarjoajalle.

Yhdysvaltain New Yorkin itäpiirin asianajotoimiston lehdistötiedotteen mukaan myynti „sisältää luottamuksellisuutta koskevan säännöksen, joka suojaa ostajaa ja hintaa koskevia tietoja“.

Albumin myynnistä saadut tuotot menevät tyydyttämään häpeällisen apteekin 7,36 miljoonan dollarin tuomion, joka hänet tuomittiin vuonna 2017 arvopapereista. Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan Wu-Tang-albumin myynti täyttää nyt Shkrelin määräämän rahallisen korvauksen.

„Tämän toimiston ja sen lainvalvontaviranomaisten ahkeran ja pitkäjänteisen työn ansiosta Shkreli on joutunut vastuuseen ja maksanut hinnan valehtelusta ja varastamisesta sijoittajilta rikastuttaakseen itseään“, Jacquelyn M. Kasulis , toimiva Yhdistynyt kuningaskunta Osavaltioiden asianajaja New Yorkin itäpiirissä, kirjoitti lehdistötiedotteessa. „Kun tämä ainutlaatuinen albumi myytiin tänään, hänen menettämismaksunsa on nyt suoritettu.“

Aiheeseen liittyviä: Nämä nerot kirjoittivat musikaalin Bill Murraysta ja Wu-Tangin ryöstöstä Martin Shkrelillä

Muut tuomioistuimen asiakirjat, joita Pitchfork katsoo, käsittelevät myös Shkrelin omistusta silloinkin julkaisemattomasta kopiosta Lil Wayne : n Tha Carter V . Vaikka Yhdysvaltain hallitus määräsi Shkrelin luovuttamaan CD -levyn, ei näytä siltä, ​​että viranomaiset olisivat koskaan takavarikoineet albumia, eikä se ole perinyt taloudellista korvausta CD -levyltä.

Shkreli tuomittiin arvopapereista vuonna 2017, ja hän istuu parhaillaan kahdeksan vuotta liittovaltion vankilassa. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2015 sen jälkeen, kun hänen yrityksensä Turin Pharmaceuticals osti Daraprimin, lääkkeen, jota käytetään toksoplasmoosin hoitoon sekä AIDSiin liittyvissä että siihen liittyvissä tapauksissa ilman yleistä vaihtoehtoa, ja nosti kustannukset yli 700 dollariin yhdessä yössä. Shkreli tuomittiin kuitenkin sijoittajien pettämisestä eikä hinnoittelusta.

Pian tuomion antamisen jälkeen Shkreli ilmoitti vuonna 2017 aikovansa myydä Once Upon A Time In Shaolin -jonka hän osti Wu-Tangilta 2 miljoonalla dollarilla-eBayssa. Pian sen jälkeen RZA sanoi aikovansa ostaa albumin takaisin, mutta huutokaupan ehdot estivät sen. Yhdysvaltain hallitus päätyi hyökkäämään ja takavarikoimaan omaisuuden ennen sen myymistä. Elokuussa 2020 ilmoitettiin, että Netflix tuottaa elokuvasta sovituksen elokuvasta käsikirjoituksella Ian Edelman ( How To Make It In America ) ) ja RZA aluksella tuottajana.

[H/T Pitchfork ]

Johnny Cash yhdistää Counterculture Owsley Stanleyin tallentamiseen „IRA Hayes“

Johnny Cash Suorittaa historiallisesti syklinen versio "Ira Hayesin balladista" viimeisimmässä esikatselussa tulevasta...

Phish liikkuu Tahoe -näyttelyssä Shorine-amfiteatterille vaarallisten metsäolosuhteiden vuoksi

Phish on ilmoittanut valmiussuunnitelmasta bändin suunnitelluille näyttelyille Lake Tahoe Outdoor Arena...

Flamingoosi julkaisee pitkään odotetun debyyttiosoite-albumin, ‚Daymaker‘

Ever-Rising Electro-Funkin tuottaja flamingosi on julkaissut erittäin ennakoidun debyyttiosoite-albuminsa daymaker ....